Het Nieuwe Eemland
Meld je aan voor hulp bij studiekeuze

Het kiezen van een vervolgstudie is één van de moeilijkste stappen die leerlingen straks moeten zetten. Veel leerlingen weten nog niet wat zij willen gaan doen na het eindexamen. Ruim 35% van de studenten stopt tijdens hun eerste studiejaar. Om de studiekeuze gemakkelijker te maken, heeft het Nieuwe Eemland het aanbod van studiekeuzebegeleiding uitgebreid met een training van September Advies.

September Advies is gespecialiseerd is in het begeleiden van leerlingen bij het maken van een studiekeuze. 92% van de deelnemers aan het studiekeuzetraject stroomt door naar het 2e studiejaar

Onze resultaten:

 • 97,3% beveelt het traject aan
 • 8,4 is de gemiddelde beoordeling van onze studiekiezers
 • 1500+ mensen hebben we inmiddels al begeleid
 • 92% stroomt door naar het 2e studiejaar, landelijk ligt dit percentage op 65%

Het traject

Studiekeuzeadvies

September Advies: “Wij vertellen leerlingen niet wat ze moeten gaan studeren. Leerlingen kunnen aan het einde van het traject juist aan ons (en u) vertellen wat hun keuze is en hoe ze tot deze keuze zijn gekomen.

We laten leerlingen hun zelfkennis vergroten. Niet door te testen, maar door een interactieve training.”

Na de trainingsmiddag hebben leerlingen één op één gesprekken met eenprofessionele studiekeuzecoach van September Advies. Ouders worden uitgenodigd om het eerste gesprek bij te wonen. Na het traject ontvangen de leerlingen een eindrapport met hun studiekeuze.

We begeleiden leerlingen in heel Nederland, onder andere op:

Trainingsmiddag

Zelfkennis

Kunnen Wie ben ik en wat kan ik?
Willen Wil wil ik?
Motivatie Wat motiveert mij?
Overlap Het overzicht

Coachgesprekken

Studies

Gesprek 1 (Ouders welkom) De vertaalslag naar studies
Gesprek 2 Kritisch kijken kiezen
Gesprek 3 Optioneel
Refernties sepember advies

Wat zeggen mensen over ons?

 • Septemberadvies

  Ze gaven me het vertrouwen dat het allemaal goed zou komen. Doordat ik elke keer dat ik geweest was het idee had dat ik een stap dichter bij mijn doel kwam. Ook omdat ik merkte dat mijn begeleider verstand had over mijn probleem gaf dat me veel vertrouwen.

  Septemberadvies

  Tessa van O.

 • Septemberadvies

  Door de dingen die ik kan en dingen die ik wil doen te combineren en met studies te vergelijken. Dit gaf een mooi beeld of een studie goed bij mij past. En dat heeft zeker geholpen met het maken van een studiekeuze.

  Septemberadvies

  Gijs B.

 • Septemberadvies

  In een woord: top! Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik zo positief kon zijn over de coaching. Ik was er niet zeker van dat een studiekeuzeadviesbureau me uit de brand kon helpen, omdat ik zelf amper wist wat ik wilde, maar niets is minder waar. De afwisselende opdrachten maakten het extra leuk.

  Septemberadvies

  Denise K.

 • Septemberadvies

  Als je twijfelt tussen verschillende studies (zoals ik) of je weet nog totaal niet wat je wilt gaan doen is dit een ideaal concept. Door leuke meetings leer je veel over jezelf en wat precies bij jou past.

  Septemberadvies

  Jeroen van W.

 • Septemberadvies

  Het heeft me absoluut geholpen. Ik ben er heel wat serieuzer mee bezig geweest, ik ben een studie heel interessant gaan vinden waar ik het bestaan niet van af wist.

  Septemberadvies

  Luuk van D.

 • Septemberadvies

  Het was voor mij fijn om gecoacht te worden in mijn studiekeuze. Ik kan nu duidelijk en bewust zeggen welke studie bij mij past. We hebben samen alles op een rijtje gezet. Dit was me eerst niet gelukt. Ik heb nu zekerheid! Ik zou het zeker een ander aanraden!

  Septemberadvies

  Fleur

 • Septemberadvies

  Ik heb vlotte gesprekken met jullie gehad en daardoor in korte tijd veel kunnen bereiken. De heren van September Advies hebben altijd voor mij klaar gestaan, zelfs als er op korte termijn nog dingen moesten gebeuren, helemaal top en dank daarvoor!

  Septemberadvies

  Babette van S.

 • Septemberadvies

  Alle communicatie over het studiekeuzeadvies is soepel en naar tevredenheid verlopen. Als we vragen hadden werd er duidelijk en zeer snel een antwoord gegeven. Wij als ouders, en Yorick ook, zijn zeer tevreden over September Advies. Ik ben anderen aan het vertellen over de goede ervaring die Yorick met September Advies heeft gehad. Heel hartelijk dank voor dat wat […]

  Septemberadvies

  Lenie, moeder van Yorick

Praktische informatie

De kosten voor deze facultatieve training bedragen € 275 en zal op school plaats vinden op
de volgende dagen:

 • vrijdag 27 september (12.00-16.00): groepsgewijze trainingsdag.
 • maandag 7 oktober: 1ste individuele vervolggesprekken. Hierbij zijn de ouders ook welkom.
 • donderdag 17 oktober: 2e individuele vervolggesprek.
 • In overleg: optioneel 3e vervolggesprek voor de leerlingen die dit nodig hebben. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Aanmeldformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Weet u het nog niet zeker?

Stuur mij een herinnering

Septemberadvies
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contact Septemberadvies   

Meer informatie?Bel ons gerust:

030 207 2658