Het Nieuwe Eemland l September Advies
030 207 2658 September Onderwijs

Het Nieuwe Eemland

Gemiddelde beoordeling 8,9
Gemiddelde beoordeling 8,9

Het Nieuwe Eemland

Help! Welke studie past bij mij?

Het kiezen van een vervolgstudie is één van de moeilijkste stappen die je straks moet nemen. Veel leerlingen weten nog niet wat zij willen gaan doen na het eindexamen. Ruim 35% van de studenten stopt tijdens hun eerste studiejaar. Om de studiekeuze gemakkelijker te maken, heeft jullie school het aanbod van studiekeuzebegeleiding uitgebreid met het studiekeuzetraject van September Advies.

Wat doet September Advies?

September Advies is gespecialiseerd is in het begeleiden van leerlingen bij het maken van een studiekeuze. 92% van de deelnemers aan het studiekeuzetraject stroomt door naar het 2e studiejaar.

Het traject

We laten leerlingen hun zelfkennis vergroten. Niet door te testen, maar door een interactieve training. Na deze leuke trainingsmiddag kunnen leerlingen zich tegen betaling inschrijven voor één op één gesprekken met een professionele studiekeuzecoach van September Advies. Ouders worden uitgenodigd om het eerste gesprek bij te wonen. Bij het volgen coachgesprekken wordt er na het traject een eindrapport met jouw studiekeuze gemaakt.

Praktische info

De training en de gesprekken zullen op jouw school plaatsvinden op de volgende dagen:

  • Woensdag 13 september: Trainingsdag (12.30 – 16.00 uur)
  • Woensdag 20 september: 1e individuele live coachgesprek van 1 lesuur. Ouders zijn welkom.
  • Woensdag 4 oktober: 2e individuele live coachgesprek van 1 lesuur.
  • Datum in overleg: optioneel 3e individuele gesprek (Dit gesprek zal online plaatsvinden met de leerlingen voor wie dit nodig is. Er zijn geen bijkomende kosten).

De kosten voor dit facultatieve traject bedragen € 299,-

"Wij vertellen jou niet wat je moet gaan studeren. We laten je naar jezelf kijken. Centraal staan de vragen: ‘Wie ben je?’, ‘Wat wil je?’ en ‘Wat motiveert je?’. Zo kun je uiteindelijk een passende studiekeuze maken!"

Davide Allemekinders

Coach & Coördinator Trainingen & Coaching, September Advies

Meld je nu aan voor hulp bij je studiekeuze

We begeleiden leerlingen in heel Nederland, onder andere op: