Menu

Terugblik op de studiekeuze van Susan

Terugblik op de studiekeuze van Susan

Datum: 27-06-2016

Door: Alexander Steenhorst

Susan is ondertussen 18 en heeft in het najaar van 2014 een studiekeuzetraject gevolgd van September Advies op haar school het Hofstad Lyceum. Hieronder haar ervaring!

 

“Je moet moeite doen voor een studiekeuze en het kost tijd om je keuze goed te onderbouwen. Laat je niet afschrikken, als je iets wilt moet je het gewoon proberen. Door dit traject is de kans veel groter dat je uiteindelijk de juiste keuze maakt.”

 

Hoe kwam je op het idee om een studiekeuzetraject bij September Advies te volgen?

In de vijfde voelde ik erge druk, ik had geen idee wat ik wilde studeren. Ik wist echt niet wat ik leuk vond en had daardoor ook geen zin om ermee bezig te zijn. Zo besloot ik om mee te doen aan het studiekeuzetraject.

 

Hoe heb je de manier van begeleiden ervaren?

Ik vond het een fijn traject. Het is informeel door de groepsmiddag en de persoonlijke gesprekken die hier op volgden. Ik weet nog dat ik de eerste keer dacht: ‘Wat willen jullie precies van me?, wat veel ‘waaromvragen.’. Achteraf valt alles op zijn plek en begrijp je waarom het nodig is.

 

Wat heb je voornamelijk geleerd?

Je moet moeite doen voor een studiekeuze en het kost tijd om je keuze goed te onderbouwen. De keuze komt niet zomaar uit de lucht vallen. Daarnaast moet je je niet laten afschrikken door de eisen en selecties van sommige studies. Als je iets echt wilt: probeer het gewoon!

 

Welke studie heb je uiteindelijk gekozen?

Uiteindelijk heb gekozen voor de studie: Politics, Psychology, Law and Economics aan de UvA.

 

Wat was de reden voor je keuze?

Ik vond het fijn dat het een brede studie is en de combinatie van de vakgebieden sprak me heel erg aan. Ik heb de inhoud van de studie goed bekeken en wat me aansprak is dat elk vak vanuit de vier verschillende disciplines (politiek, psychologie, rechten en economie) wordt benaderd. Ik heb ook open dagen en meeloopdagen gedaan waarin ik bevestigd werd in mijn keuze.
Nu, een jaar later, ben ik door de selecties gekomen en ben ik nog steeds heel erg tevreden met mijn keuze. Het was een pittige selectie met drie rondes en vooral bij de ronde motivatiebrief en CV heb ik de hulp van andere mensen ingeschakeld waaronder die van mijn coach Alexander. Hij heeft mijn brief en CV nagekeken en we hebben contact gehouden over hoe het was gegaan.

 

Wat voor advies zou je anderen mensen geven die twijfelen over hun studiekeuze?

Doe ook een studiekeuzetraject. Het kost geld, maar uiteindelijk heb je wel echt het idee dat je keuze ergens op gebaseerd is en is de kans veel groter dat je uiteindelijk de juiste keuze maakt. Ook als je niet op een specifieke studie uitkomt, verkrijg je sowieso meer inzicht over jezelf en wat je wilt.

Heb je hulp nodig bij je studiekeuze?

Vraag dan gratis een oriënterend gesprek aan bij een van onze studie advies coaches.

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/september/domains/septemberadvies.nl/public_html/wordpress/wp-content/themes/september-advies/single.php on line 47
September advies

030 207 2658

September advies
September advies
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
September advies

Gratis oriënterend gesprek

September advies
September advies
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.