Menu

September advies

Gratis oriënterend gesprek

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom studiekeuzeadvies van September Advies

Kenmerkend aan onze aanpak is dat je uiteindelijk jezelf herkent in de studie die je kiest. Onze aanpak is daarom anders dan die van andere studiekeuzeadviseurs. Wij testen niet, maar brengen aan de hand van onze gesprekken samen in kaart wat je beweegt, interesseert, motiveert en waar je goed en minder goed in bent. Wat hier uitkomt zegt alles over wie je bent en wat je van je toekomst verlangt. Het kiezen van een studie is de eerste stap die je zet om die toekomst waar te maken.

Wij hebben een zeer effectieve manier ontwikkeld om je bij het maken van je studiekeuze te helpen. We vinden het daarnaast ook belangrijk dat je op je gemak bent. Hieronder staan kenmerken van onze aanpak. We leggen uit waarom dit belangrijk is.

 • Kunnen uitleggen waarom je een studie kiest is erg belangrijk.
 • Jezelf vergelijken met verschillende opleidingen.
 • Zelf je kwaliteiten en valkuilen leren herkennen. Zonder tests.
 • Persoonlijke begeleiding van een jonge professionele coach.
 • Kiezen met je verstand en met je gevoel.
 • Alle mogelijkheden overwegen.
 • Volledig achter je keuze staan.

Kunnen uitleggen waarom je een studie kiest is erg belangrijk.

Als je goed over je studiekeuze hebt nagedacht merk je dat. Je kunt andere mensen dan namelijk goed uitleggen waarom de opleiding bij je past. Je hebt overzicht gecreëerd. Je weet namelijk precies wat je te wachten staat, wat je met de opleiding kunt en wat je er mee wilt. Je zult merken dat je hierdoor ook andere mensen ervan kunt overtuigen dat je de juiste keuze gemaakt hebt.

Denk hier eens over na: Als je jezelf kunt overtuigen waarom iets bij je past, kun je anderen hier ook van overtuigen. En dat is ook waardevol als je na je studie gaat solliciteren.

Meer weten over studiekeuzeadvies.

Vraag een gratis oriënterend gesprek aan.

Jezelf vergelijken met verschillende opleidingen.

De beste keuze maak je als je een weet wat je wilt, wat je kunt en wat je motiveert. Als je de antwoorden hierop naast elkaar legt zul je zien dat hier een bepaalde overlap in zit (zie model). Deze overlap zegt alles over wie jij bent en wat je van de toekomst verlangt. Dit is erg belangrijk bij het maken van je keuze. Je vergelijkt namelijk jezelf en wat je van je toekomst verlangt met wat opleidingen jou te bieden hebben. Zo kun je goed zien of een studie bij je past.

model september

Zelf je kwaliteiten en valkuilen leren kennen. Zonder tests.

Wij maken geen gebruik van tests. Niet omdat we niet in tests geloven, maar omdat we meerwaarde zien in het zelf ontdekken wat je kwaliteiten en valkuilen zijn. Hoe eerder je dit leert, hoe meer profijt je ervan hebt in je leven. Je kunt mogelijke uitdagingen namelijk al van een afstand aan zien komen en hierop inspelen. Daarnaast is het ook erg zinvol in het sollicitatieproces.

Persoonlijke begeleiding van een jonge professionele coach.

Met persoonlijke begeleiding bedoelen we begeleiding die bij jou past. Voor het maken van een passende studiekeuze is het belangrijk dat je een aantal stappen doorloopt. Dit doen we in ons traject. Dit traject is voor iedereen hetzelfde, maar de manier waarop we het doorlopen verschilt per persoon. We streven er altijd naar de best passende aanpak voor jou te vinden. Onze coaches zijn afgestudeerde inde (arbeids- en organisatie)psychologie en krijgen daarnaast een intensieve training van vier maanden voor ze bij ons aan de slag gaan. Omdat onze coaches jong zijn staan ze dichter bij het studentenleven. Hierdoor kunnen ze je goed helpen en zijn de gesprekken leuker.

Alles over studiekeuzeadvies in één overzicht.

Vraag een gratis oriënterend gesprek aan.

Kiezen met je verstand en met je gevoel.

De theorie

Elke dag neem je talloze beslissingen. Over 99% van die beslissingen denken we niet echt na. We kiezen onbewust en op gevoel. Zo steken onze hersenen nu eenmaal in elkaar. En dat is maar goed ook, want overal over nadenken kost veel te veel tijd. Steeds meer wordt wetenschappers duidelijk dat mensen met hun gevoel hele goede beslissingen kunnen nemen. Denk maar aan brandweermannen die snel moeten reageren als ze een gebouw in gaan. Of iemand die met de auto een noodstop moet maken. Alleen op gevoel kiezen kan echter ook voor problemen zorgen. Je loopt namelijk het risico dat je dingen over het hoofd ziet.

De praktijk

Bij het kiezen van een studie kiezen veel mensen op gevoel. Ze lezen wat over een opleiding, vormen er een beeld van en dat beeld spreekt ze gevoelsmatig aan. Maar klopt dat beeld wel? Toch kun je ook niet alleen op je verstand vertrouwen bij het maken van een studiekeuze. Als je gemotiveerd wilt blijven is je gevoel erg belangrijk. Het gaat er dus om dat je de juiste balans tussen verstand en gevoel vindt. Voor het maken van een studiekeuze betekent dit dat je jezelf goed moet informeren over alle mogelijke studies (verstand). Het bepalen of je meer wilt weten over een studie en het kiezen zelf doe je uiteindelijk op gevoel. Wij begeleiden je hierbij.

Alle mogelijkheden overwegen.

Een van de meest geruststellende gedachten na het maken van een studiekeuze is weten dat je alles gedaan hebt om tot die keuze te komen. Wij beginnen bij hoe wie je bent, wat je wilt, wat je kunt en wat je motiveert. Daarna kijken we samen naar alle studies. We hebben hier een efficiënte en effectieve methode voor ontwikkeld. Je selecteert op zowel je verstand als je gevoel. Wij begeleiden je zodat je niets over het hoofd ziet. Zo weet je dat je alle mogelijkheden overwogen hebt.

Volledig achter je keuze staan.

Aan het einde van ons traject heb je veel over jezelf geleerd. Je weet wat je sterke kanten zijn en waar voor jou uitdagingen liggen. Je hebt jezelf vergeleken met alle opleidingen. Je hebt jezelf goed geinformeerd en verstandelijk alles afgewogen. Ook je gevoel heeft een belangrijke rol gespeeld in je keuze. Je bent begeleid door iemand die je continu scherp heeft gehouden. Het resultaat: een keuze waarin je jezelf herkent en waar je volledig achter staat. En daar ben je niet alleen zelf van overtuigd. Je kunt anderen hier ook van overtuigen.

Meer weten over studiekeuzeadvies.

Vraag een gratis oriënterend gesprek aan.

September advies

Gratis oriënterend gesprek

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
September advies

030 207 2658

September advies
September advies
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
September advies

Gratis oriënterend gesprek

September advies
September advies
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Waarom September Advies?

 • 8,4
  is de gemiddelde beoordeling van onze studiekiezers
 • 97,3%
  beveelt het traject aan
 • 5000+
  mensen hebben we inmiddels al begeleid
CRKBO