Studiekeuzetraining op het Koningin Wilhemina College Culemborg
030 207 2658 September Onderwijs

Studiekeuzetraining op het Koningin Wilhemina College Culemborg

Als tweedelijns decaan ben ik erg blij met de studiekeuzetraining verzorgd door September Advies. De trainers ondersteunen op een perfecte wijze mijn werk als decaan HV. Mijn school faciliteert de lokalen en ik zelf zorg voor een duidelijke uitnodiging naar leerlingen en ouders. September Advies maakt een school-link naar hun website. Via die website schrijven de deelnemers zich in en vinden leerlingen en ouders alle informatie die ze nodig hebben. Daar heb je als decaan dus geen omkijken naar!

Na een eerste middag hard werken aan allerlei opdrachten, volgen er altijd twee (en mogelijk zelfs drie) 1 op 1 sessies waar ook de ouders de eerste keer bij kunnen zijn. Leerlingen H5 en V6 (en ouders) zijn al vele jaren erg tevreden over de studiekeuzetraining. Het is juist voor de leerlingen die nog geen idee van een vervolgstudie hebben een aanrader. Toch zie ik ook leerlingen voor dit traject kiezen als een soort “second opinion” (bij twijfel: Kies ik wel goed?).

Om in een paar woorden de kwaliteit van September Advies te vangen:

-Jonge enthousiaste trainers
-Direct aan het werk, veel structuur
-Leuke en verrassende opdrachten
-Trainingen voor een scholierenprijs
-Vlotte communicatie om de trainingen goed af te stemmen

En reacties van de leerlingen:

“De trainers zetten je echt aan het denken… ze vullen niets voor jou in.”
“Door de trainingen heb ik zeker mijn richting bepaald.”
“Ze stellen alleen maar vragen die ik moet beantwoorden.”
“De eerste middag is vier uur lang heel hard werken, het is wel veel.”
“Ik had deze structuur echt nodig, omdat ik zelf niet wist waar te beginnen…”

Door: Decaan Ab van den Berg, KWC Culemborg

Wil je meer weten?

Neem dan gerust contact met ons op!

  [email protected]
 (030) 265 7658