Terugblik op de studiekeuzebegeleiding van Babette 3 jaar geleden
030 207 2658 September Onderwijs

Studiekeuzeadvies: Welke opleiding past bij mij?

Wat een opluchting om tegen je vrienden te kunnen zeggen dat je een opleiding hebt gevonden die echt bij je past en waar je zin in hebt. Stel het je voor, met enthousiasme kunnen vertellen over je studie en jezelf al helemaal zien beginnen aan de opleiding. Het blijkt een lastige opgave, maar met de juist begeleiding is het iets wat binnen handbereik ligt!

Wat kan helpen bij het maken van de juiste studiekeuze? Er zijn verschillende online testen die je een studierichting kunnen vertellen. Veel van deze testen geven advies op basis van weinig informatie en zijn daardoor niet volledig te vertrouwen. Het kan een handvat zijn om mee te beginnen, maar laat hier niet te veel van afhangen in de definitieve keuze voor een opleiding.

Wat belangrijk is bij het vinden van de juiste opleiding, is dat je kijkt naar wat jíj belangrijk vindt bij een studie. Wat zijn interesses die terug moeten komen in de studie? Wat zijn jouw kwaliteiten die je graag benut binnen een studie? En welke omstandigheden kan een opleiding bieden zodat jij gemotiveerd blijft?

Een tip van ons is de site www.studiekeuze123.nl. Op deze website vind je een overzicht van de opleidingen die je in Nederland kunt volgen, geordend per richting. Neem de tijd en probeer jezelf uit te dagen door alle studies die je eventueel interesseren, of waarvan je niet weet wat ze inhouden, te bekijken.

Ook wanneer je dit gedaan hebt, kan het lastig blijven een opleiding te kiezen. Een studiekeuzetraject aan de hand van meerdere gesprekken kan helpen een goed onderbouwde keuze te maken. Een uitkomst hiervoor is het traject voor studiekeuzeadvies bij September Advies. Aan de hand van 1-op-1 gesprekken wordt er aandacht besteed aan wat je graag wilt, wat je goed kunt en wat je zou motiveren in een studie. Deze onderwerpen worden daarna overzichtelijk weergegeven in een schema die jou persoonlijke inzichten geeft over jou als persoon. Dit schema wordt met begeleiding van de coach bekeken en vergeleken met mogelijk interessante studies. Aan de hand jouw persoonlijke schema maak je een studiekeuze die écht bij jou past.

Door de 1-op-1 gesprekken kan er doorgevraagd worden en kunnen onderliggende motieven naar voren komen die bij een persoonlijkheidstest niet worden besproken. De gesprekken vinden plaats in een informele sfeer. Aan de hand van het eerste vrijblijvende oriënterende gesprek kan jij beslissen of je het studiekeuzetraject wilt volgen en kunnen wij beoordelen welke van onze coaches het beste bij jou past.

Het is vooral van belang dat de opleiding echt wat voor jou is en je volledig achter je uiteindelijke keuze staat. Onze coaches willen jou graag helpen zodat jij voortaan degene bent die enthousiast aan je vrienden vertelt welke studie je gaat volgen.

Interesse? Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Geschreven door Niels de Vogel

Wil je meer weten?

Neem dan gerust contact met ons op!

  [email protected]
 (030) 265 7658